Udgivet i Børn og Familien

Sådan vælger du den helt rigtige graviditetspude til dig - 4 ting du skal overveje inden køb

Af Legemadras.dk

At være gravid er kendt som den søde ventetid. Men hvis du snakker med flere gravide, vil du hurtigt få indtrykket af, at ikke alt omkring ventetiden er sødt. Hvis du selv er gravid, har du måske allerede mærket til nogle af generne. Blandt andet kan det hurtigt blive et problem at ligge ordentligt, når du gerne vil sove.

Derfor er det en god idé med en graviditetspude. Det er en støttende pude, der hjælper med at aflaste din krop, mens du ligger ned. Derfor gør puden det også nemmere for dig at finde en behagelig sove- eller hvilestilling. Læs mere om graviditetspuden, og hvordan du vælger den rette, i det nedenstående.

Hvad er en graviditetspude?

Som navnet også afslører, er graviditetspude en pude, der er skabt til at aflaste din gravide krop. Du kan både bruge puden, når du skal sove, såvel som når du gerne vil hvile dig. Graviditetspuden har en fantastisk evne til at afhjælpe eventuelle smerter og gener, som du måtte mærke fra din ryg og bækkenbund. Derfor gør puden det også nemt for dig at finde en behagelig ligge- eller sovestilling.

Som bekendt er alle kroppe forskellige. Derfor er det også vidt forskelligt, hvilken graviditetspude der passer godt til enkelte. I det følgende får du derfor gode råd til, hvordan du vælger den bedste graviditetspude til netop dine behov. På den måde bliver de 9 måneder lidt nemmere at komme igennem.

1: Hvor meget støtte vil du have?

Der findes forskellige graviditetspuder, og derfor er det også forskelligt, hvor meget den enkelte pude støtter. Nogle puder er blot skabt til at støtte den voksende mave. Hvis du derfor bare gerne vil have lidt støtte til maven, skal du naturligvis blot vælge én af de mange mavepuder på markedet.

Hvis du derimod gerne vil have støtte til hele kroppen, skal du vælge en helkropspude. De bliver også kaldt for ”U-puder” på grund af deres form. Puderne er nemlig formet som U, og så kan de give støtte til både din nakke, mave og hofter på én og samme tid.

2: Vælg høj kvalitet

Graviditetspuder kan godt blive en semidyr investering. Når du i forvejen har kastet penge efter diverse babyudstyr, kan det være fristende at vælge en billig graviditetspude. Men lad være. Pris og kvalitet går ofte hånd i hånd, og hvis du vælger en billig graviditetspude, risikerer du at den ikke holder så længe.

Det er ærgerligt, hvis du skal købe en ny pude allerede under din graviditet. Men det er også ærgerligt efter fødslen, hvor du faktisk kan bruge din graviditetspude til flere forskellige formål.

Først og fremmest har mange mødre stadig brug for lidt ekstra støtte, når de sover. Kroppen har nemlig brug for tid til at komme ovenpå. Her kan graviditetspuden stadig være en god hjælp, når du gerne vil ligge behageligt.

Derudover kan du også bruge puden som ammepude. På den måde kan du ligge din baby på en behagelig måde, der er ergonomisk for dig, når du gerne vil amme eller give flaske.

Derfor er der også al grund til at vælge en graviditetspude af høj kvalitet, der kan holde i lang tid.

3: Materialer

Graviditetspuder bliver fremstillet af flere forskellige slags materialer. Når du skal udvælge en graviditetspude, bør du derfor altid kigge på, hvilke materialer den er fremstillet af. Ofte kan du finde materialer og tekstiler, der er allergivenlige, så du skåner dig selv bedst muligt.

Af hygiejniske årsager bør du også altid vælge en graviditetspude med vaskbart betræk. På den måde kan du altid vaske betrækket, hvis du har brugt puden i en længere periode. Eller hvis det skulle blive snavset.

4: Fyld

Når det kommer til graviditetspuder, findes der overordnet to forskellige slags fyld:

  • EPS-kugler
  • Polyesterfyld

Hver slags fyld har sine egne fortrin og ulemper. Hvis du vælger EPS-kugler er allergivenlige, og så er de gode til at holde deres form. Til gengæld kan denne type fyld godt kræve en genopfyldning efter længere tids brug.

Derimod er polyesterfyld både blødt og har en god holdbarhed. Derudover er selve fyldet også billigt, hvilket kan give dig en bedre pris for hele graviditetspuden. Til gengæld er det ikke alle puder med polyesterfyld, der er allergivenlige.

Hvis du vil vide mere om, hvilken graviditetspude du bør vælge, kan du læse test af graviditetspuder ved at følge linket.

Find det du mangler på legemadras.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 307 produkter fra mere end 50 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 968 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-18 08:45:15.

5
Produkttyper
307
Produkter
48
Brands
50
Forhandlere
968
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.