5 tips til at indrette et hyggeligt børneværelse

Når man har børn, så er der også en del børneværelser, der skal indrettes. Der er mange måder at gøre det på, men uanset hvad er de fleste nok interesserede i at skabe børneværelser, hvor det både er muligt at sove godt og trygt, og hvor man desuden kan få leget en masse og brugt sin fantasi. Herunder kommer 5 gode tips til at indrette et hyggeligt og fantasifuldt børneværelse.

Den perfekte seng

Da det netop er et værelse, hvor barnet også skal sove om natten, er det først og fremmest en god ide at finde en passende seng - i hvert fald hvis barnet er nået til den alder, hvor de tør at sove alene på værelset.

Hvis det er et børneværelse, hvor der bor flere børn på, så er det ret hyggeligt med en køjeseng - det kræver bare lige, at der som minimum er et af børnene, som kan finde ud af at kravle op og ned fra den øverste køje uden problemer.

Ellers kan der også være plads til to børn i eksempelvis en halvandenmands seng, så det er altså også en mulighed. Man kan også overveje himmelsengen, som mange børn synes er helt magisk - den går desuden an på børneværelser, hvor der sove både en, to eller flere børn. Man kan nemlig typisk selv justere på himmelsengen.

Spændende farver og motiver på væggene

Det er måske ikke alle forældre, der lige har overskud til det, men faktisk kan det gøre meget ved stemningen på børneværelset, hvis væggene får en omgang maling. Det er altid flot, hvis man maler væggene i nogle flotte, friske farver, da det typisk vil spille godt sammen med alle de farverige ting, som barnet har. Ellers kan man også tage skridtet videre og male nogle spændende motiver eller karakterer på væggene, da det bidrager ydeligere til den stemning, som ethvert barn nok går og drømmer om på børneværelset - nemlig det legende, skøre og farvestrålende univers.

Funktionel og børnagtig belysning

Hvis barnet skal tegne, læse og lege en masse på børneværelset kræver det naturligvis også nogle gode lamper og lignende former for belysning. Der skal både findes nogle gode lamper, der kan lyse hele rummet op, og så kan man også købe nogle sjove lyskæder til de aftener, hvor man gerne vil skabe en mere hyggelig stemning på børneværelset.

Der findes belysning i alverdens afskygninger, så det er faktisk bare med at tage på udkig og se, om man ikke kan finde nogle fine lamper, som passer ind i det børneunivers, man er ved at skabe. Måske med blomster, dinosaurer eller lignende motiver på, som er barn i hvert fald vil synes er skønt.

Legemadras og masser af legetøj

Man vil typisk skabe børneværelset, så det danner rammerne om en masse leg, så derfor skal der selvfølgelig også være mange ting på børneværelset, der lægger op til den slags.

Man kan starte ud med at købe en legemadras, som særligt er god til de lidt mindre børn, som måske ikke bevæger sig alt for meget rundt, når de leger, og hvor man derfor kan prioritere, at de skal sidde godt. Legemadrassen gør det desuden muligt at have lidt bedre styr på legen, fordi den på en måde markerer et lille område, hvor man kan lege på.

Derudover skal der selvfølgelig også være en masse legetøj på børneværelset. Det er nemlig særligt legetøjet, der er med til at skabe den skønne, barnlige og fantasifulde stemning, som der jo gerne skal være på det ideelle børneværelse. Det skal gerne være et sted, hvor der kan foregå uendelig leg.

Bogreol og legehjørne

Det hele behøver dog ikke kun at handle om den mere aktive leg. At være barn handler nemlig også om andet end at lege, og der er faktisk mange børn, der sætter stor pris på at være kreative - og mange børn synes også det er skønt med rolige aktiviteter som at få læst en bog højt. Derfor vil børneværelset heller ikke være fuldendt, hvis der ikke er et lille hjørne, hvor man kan være kreativ - og naturligvis også en bogreol.

Angående krea-hjørnet kan det sagtens bare være et lille bord, hvor der så måske er nogle skuffer med papir, farver, modellervoks og hvad barnet nu ellers kan lide at lave af kreative ting. Bogreolen er også ret simpel at få stablet på benene. Man skal bare have fat i en fin bogreol, eventuelt i nogle spændende farver, og så skal den bare fyldes med de bøger, som barnet sikkert allerede har. Ellers må man lige ud of få købt et par ekstra af de børnelitterære klassikere til samlingen.

Menu
Top