Udgivet i Børn og Familien

Familieferie i Firenze - 7 gode råd til at få den bedste tur

Af Legemadras.dk

Går familieferien til Firenze i år? En storbyferie i Firenze er den perfekte feriedestination for hele familien. Toscana har alt, hvad hjertet kunne begære, og det er en fantastisk legeplads for både børn og voksne. Byen emmer af ægte italiensk charme med masser af lækker mad, kunst, kultur og betagende natur. 

Toscana er en region i den nordlige del af Italien og anses som en af de bedste rejsedestinationer for flere tusinde danske familier. Selvom byen er dejlig i sig selv, så er ferien kun lige så god, som man selv gør den til. Derfor har vi her samlet de 7 bedste råd til at I kan få den bedste ferie sammen. 

1. Find de billigste flyrejser

Opsparingen skal helst gå til de gode oplevelser i den smukke italienske region Toscana. Derfor skal der ikke smides milliarder efter en dyr flybillet. Desværre kan flybiletter i dag godt komme op og koste en del, derfor skal man være hurtig ude, hvis man vil fange de gode tilbud. Det er oftest ikke muligt at flyve direkte fra Danmark til Firenze uden at lave en mellemlanding først. Et alternativ er at flyve til en af de store nærliggende byer, som for eksempel Pisa, og så køre derfra til Firenze.

Der findes heldigvis rigtig mange gode tilbud på flybilletter kombineret med hotelophold, så man for få penge kan få den perfekte rejsepakke til Firenze.

2. Ophold i Firenze

Når hele familien skal afsted, så er det vigtig at I sammen finder et opholdssted, som alle kan finde sig tilpasse i. Det kan være ungerne er vilde med at lege ved poolen, og så er det vigtig at finde et hotel med en tilhørende børnevenlig svimmingpool. 

Heldigvis er der et hav af hotel- og andre overnatningsmuligheder i den centrale del af Firenze. Man kan både finde hoteller, airbnb, strandhytter og meget mere at opholde sig i. Hvis ikke i er til storbylivet, så findes der gode hotelmuligheder i yderkanten af byen eller tæt ved strandkanten. 

3. Planlæg hvilke seværdigheder i gerne vil se

Det er ofte den bedste ide, at planlægge forud hjemmefra. Ellers risikerer man at lande i Firenze uden nogen dagsorden overhovedet. Lav jeres research hjemmefra og find ud af, hvilke seværdigheder som i helst vil ud af se. Nogle af de flotteste seværdigheder i Firenze er for eksempel: 

  • Domkirken Santa Maria de Fiore
  • Firenzes gamle rådhus - Palazzo Vecchio
  • Diverse kunstmuseer
  • Den gamle middelalderbro Ponte Vecchio
  • En af Firenzes mange lækre madmarkeder 

Der er mange flere muligheder end de førnævnte seværdigheder. Det handler selvfølgelig om, hvad I er til. Hvis der er små unger med på turen, så er det ikke sikkert i skal bruge hele dagen på museer, men så må I variere turen lidt med et besøg i vandland, strandhygge eller restaurantbesøg. 

4. Overvej hvordan I vil komme rundt

Skal der lejes en bil til turen? Vil I gerne vandre rundt dagen lang? Eller måske er I okay med den offentlige transport. Den centrale del af Firenze er forholdvis lille, og der er alt i gåafstand. På grund af de mange små og smalle middelaldergader, så er det svært at komme rundt med bil. Hvis I derimod har planer om at køre ud til naturen væk fra byen eller måske tage på stranden, så er det en god ide at leje en bil. 

Vores bedste anbefaling er at opleve byen til fods. Når man traver afsted, så oplever man også meget mere af byens små gemte skatte. Hvis der er små børn med, så sæt dem i en klapvogn så de også kan følge med på turen uden at blive trætte i fusserne. 

5. Mad og drikke i Firenze 

Man kan ikke tage til Italien uden at smage på madkulturen. Firenze har nogle af de bedste madmarkeder og restauranter i Italien, som man ikke må gå glip af. Hvis der er kræsne børn eller voksne i familien, så skal de forskellige behov tilgodeses - men hvem elsker ikke en Italiensk pizza?

Hvis I er til lette pastaretter, tyndbundede pizzaer, delikat espresso og uovertruffen vin, så er I kommet til det helt rigtige sted. 

6. Overvej hvornår det er bedst at besøge Firenze

Her I Danmark er der stor forskel på årstiderne, og dette gælder også i Italien. Årstiderne og vejret skifter rigtig meget alt afhængig af, hvor man befinder sig henne. De fleste ville anbefale udlændinge at besøge Danmark om sommeren for at undgå det regnfulde efterår og de kolde vintermåneder. 

Når det kommer til at besøge Firenze, så er det bedst at besøge regionen om foråret eller efteråret. Forår i Firenze er ligesom sommerdagene her i Danmark. Der er grønt, solrigt og varmt uden at det bliver alt for hedt. Efteråret er også fyldt med masser af sol, og her er mængden af turister ofte mindre, så der er færre køer i gaderne og mindre ventetid på resturanterne. 

7. Firenze i børnehøjde

Hvis der er små børn i familien, så skal der tages nogle ekstra hensyn. Opskriften på den perfekte ferie i Firenze skal altså også være børnevenlig. Er det muligt? Ja, naturligvis. Firenze er faktisk en af de mest populære rejsemål for børnefamilier. Dette skyldes det gode miks af natur, strande, kultur og børnevenlige attraktioner. Firenze byder på masser af børnevenlig sjov som vandland, strande, legepladser, dyreshows og meget mere. 

Selvom mor og far helst vil nyde vin på en solrig terrasse, så skal der også være plads til de små. I kan for eksempel tilgodese de små ved at vælge et mere børnevenligt hotel, hvor der er børnemenuer, legerum, børnepool eller måske miniklubber, hvor man kan lege med andre børn. Så udover at være en spektakulær kulturby, så er Firenze altså også en fantastisk mekka for de små. 

 

Find det du mangler på legemadras.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 498 produkter fra mere end 58 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.311 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-24 09:08:02.

5
Produkttyper
498
Produkter
58
Forhandlere
1.311
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.