Udgivet i Børn og Familien

4 tips til at undgå stress når du tager med familien på sommerferie

Af Legemadras.dk

Der er rigtig mange, der tager på ferie for lige at få et afbræk fra hverdagen, men det er bare ikke altid, at ferien lever op til den afslappede stemning, som man regner med. Når man er afsted med familien, og der er mange mennesker i forskellige aldre, der gerne vil det ene og det andet, så giver det også sig selv, at det pludselig kan blive stressende at være på ferie i stedet for afslappende.

Men der er dog nogle ting, du kan gøre for at undgå at blive alt for stresset på ferien. Det får du nogle tips til herunder.

Vælg en ferietype der er afslappende for jer alle

Der er mange forskellige rejsetyper- og destinationer at vælge imellem, og hvis du gerne vil være sikker på, at du ikke bliver alt for stresset, når du er afsted, så er det en god ide at vælge en destination eller ferietype, som du forbinder med at være afslappende. 

Der er eksempelvis mange, som synes, at charterrejser og all inclusive ferier er mest afslappende, fordi det hele er blevet planlagt på forhånd, og man ikke rigtig skal lave andet end at ligge ved poolen og spise på restaurant.

Det kan også være, at man synes, det er mere afslappende at finde et hyggeligt lille sommerhus, der ligger for sig selv, men i eksotiske omgivelser. Det gælder altså lige om at mærke efter og finde den ferietype og det sted, hvor man tænker, at man har de bedste odds for at kunne slappe helt af.

Sørg for at alt arbejde og praktiske ting er afsluttet inden afrejse

Når selve ferietypen er på plads, og du har en god mavefornemmelse angående det, så er det også meget vigtigt, at du sørger for, at få alt det, der hører til i hverdagen derhjemme, afsluttet.

Det kan nemlig være meget stressende at komme afsted, hvis man ved, at der lige er noget arbejde, man ved, man skal nå at lave på ferien, eller som måske ligger og venter på, at man kommer hjem. Det kunne også være, at man lige har en hund eller lignende ansvar, som man skal have helt styr på, inden man tager afsted.

Uanset hvad man har af forskelligt ansvar derhjemme, så er det i hvert fald ret vigtigt, at man lige får det afsluttet, inden man rejser afsted. På den måde skal man ikke tænke på andet end at hygge sig, slappe af og være i nuet, når man endelig er på den længe ventede ferie.

Det skal helst ikke blandes sammen med alle mulige praktiske ting, der foregå derhjemme.

Medbring ting der giver dig ro

Hvis man gerne vil have en ferie, der er så afslappende og afstressende som muligt, også selvom man er afsted med familien, så er det også en smart ide at have nogle forskellige ting med, som man ved, at man kan slappe af til, og som man så kan sidde og hygge sig med, når børnene eksempelvis er i poolen eller leger sammen. 

Det er egentlig ret meget op til en selv at finde frem til, hvad disse ting kunne være. Der er dog mange, der slapper af til en podcast eller god bog i ørene - måske endda en rigtig, fysisk bog, hvis du synes, det er rarere at læse på den måde.

Ellers er der også mange, der slapper af til en krydsogtværs eller sudoku. Der er sikkert noget, der lige popper op i dit hoved, og som du bare MÅ have med, når du skal på ferie med familien. 

Planlæg det hele hjemmefra

Det er blevet nævnt lidt tidligere, men noget, som er rigtig godt at gøre, hvis man ikke vil stresse for meget på ferien med familien, er at planlægge det hele hjemmefra. Det gælder altså alt fra fly til det sted I skal bo til de ting, I skal se.

For selvom det ikke virker så slemt, så kan det bare godt være stressende at planlægge noget så simpelt som en lille udflugt, når man står i det.

Så du gør dig selv en tjeneste ved at have styr på det meste hjemmefra, så du bare kan give dig hen til den hyggelige feriestemning, når du er der. 

Find det du mangler på legemadras.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 307 produkter fra mere end 50 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 968 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-18 08:45:15.

5
Produkttyper
307
Produkter
48
Brands
50
Forhandlere
968
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.